Regulament lideri!

In jos

Regulament lideri!

Mesaj Scris de faKelO la data de Sam Mai 07, 2016 10:03 pm

Functia de lider este oferita jucatorilor care au o aplicatie buna si o suficienta experienta cat si activitate. Acestia trebuie sa administreze factiunea intr-un mod optim. Pentru a dobandi aceasta functie, trebuie sa creezi o aplicatie sau prin propunerea unui admin / fost lider de la factiunea respectiva.

1. Durata, Activitatea si Comportamentul Liderului

1.1. Durata minima in functia de LIDER trebuie sa fie de cel putin o saptamana, altfel se va acorda o pedeapsa de 40 Faction Punish. Aceasta pedeapsa se acorda atunci cand liderul renunta sau este inlaturat din functie inainte de 7 zile.
1.2. La 3 avertismente primite la functia de LIDER veti fi inlaturat cu / fara Faction Punish daca indepliniti durata minima stabilita mai sus.
-- un avertisment verbal reprezinta jumatate (50% | 0,5) dintr-un Leader Warn).
-- abuzul de functie pana la alegerea noului lider va fi sanctionat cu Faction Punish 40 indiferent de durata voastra ca lider.
1.3. Functia de lider necesita timp, seriozitate si un comportament exemplar. In caz ca va abateti de la aceasta regula veti fi sanctionati in functie de gravitatea faptei.

**O persoana care a detinut functia de lider cel putin 7 zile si renunta la ea sau ii este scoasa va trebui sa astepte inca 7 zile din momentul renuntarii / scoaterii pentru a primi o sansa la o astfel de functie.
**Daca vi s-a acordat o sansa la aceasta functie, incercati sa nu o irositi ba din potriva, incercati sa profitati de faptul ca o aveti. Cei care au fost seriosi, capabili, disciplinati, vor mai avea sanse pe viitor la asemenea functii.
(!) Nu toata lumea este facut pentru o asemenea functie! (!)


2. Subliderii Factiunii

- orice LIDER are dreptul sa aibe maxim doar un sublider (rank 6).
- puteti acorda gradul de sublider (rank 6) oricarui jucator care credeti ca-l merita atata timp cat detine nivelul necesar si are o aplicatie decenta.
- subliderul este mana dreapta a liderului, acesta este pus in functie doar atunci cand liderul are nevoie de el.
- un lider poate inlatura gradul subliderului atunci cand considera ca nu e capabil / nu mai are nevoie de serviciile sale si-l va degrada acordandu-i rankul in functie de vechimea sa in factiune si de regulile cu privire la acordarea rankului unui membru.
- orice greseala majora a subliderului poate avea consecinte directe asupra functiei dumneavoastra de LIDER. Atentie mare atunci cand alegeti un sublider.

3. Subforumul Factiunii

- modificarea topicurilor din cadrul factiunii la care sunteti LIDER se face numai prin aprobare de la un Admin 1337+.
- topicurile nu se sterg, ele se muta in sectiunea Cosul de Gunoi a forumului.
- topicurile importante ale factiunilor precum: Regulament / Anunturi / Informatii si asa mai departe trebuie sa fie permanent puse ca Pinned.
- asigurati-va ca toate topicurile din cadrul factiunii sunt actualizate la zi.
- cand faceti o modificare asupra unui topic, sunteti obligati sa anuntati si membrii factiunii printr-un motd pus in joc.

4. War-urile

-war-ruile se tin intre orele 18:00 - 22:00.
-aveti voie maxim 3 war-uri pe zi
-pe aceeasi factiune aveti voie sa dati maxim 1 war pe zi.
-nu aveti voie sa plecati de pe turfs.
-nu aveti voie sa recrutati in timpul war-ului
-nu aveti voie sa stati afk in timpul war-ului
-nu aveti voie sa va certati in timpul war-urilor
-war-urile se anunta cu 30 de minute inainte pe /lc
-war-urile se anunta pe forum cu o zi inainte
-war-urile se anunta pe fnews cu o zi inainte
-daca minim 2 din aceea factiune nu se prezinta la war, turf-ul se va da celor care au atacat ( DACA ESTE WAR ANUNTAT CONFORM REGULAMENTULUI, CU DOVEZI CA MAFIA ADVERSA NU S-A PREZENTAT LA WAR )
-turf-ul se va acorda inapoi si daca este WAR AIUREA , ne anuntat.
-nu aveti voie sa dati war pe cineva daca in aceea mafie nu este nici-un membru on sau LIDER !!
-nu aveti voie sa dati war pe cineva daca in aceea mafie nu ESTE LIDER SAU CO-LIDER ON !!


5. Recrutarea Membrilor

Un LIDER / SUBLIDER poate accepta in factiunea sa orice jucator care considera el ca merita atata timp cat indeplineste niste cerinte minime:

- sa aibe nivelul necesar de aplicare.
- sa aiba o aplicatie decenta in momentul aplicarii.
- sa fi trecut testele impuse de factiune [regulament + altele].
- sa nu aibe interdictie in respectiva factiune.

5.1 Deschiderea aplicatiilor

Aplicatiile pot fi deschise atunci cand exista cel putin 1-2 locuri libere in factiune sau urmeaza sa se elibereze un loc.
-- daca liderul are inactivitate si nu recruteaza, in locul sau trebuie sa se ocupe subliderul in caz contrar, liderul va fi sanctionat.

5.2 Raspunderea la aplicatii

- toate aplicatiile trebuie sa primeasca un raspuns in maxim 48H de la inchiderea aplicatiilor.
- LIDERUL are dreptul sa-si aleaga membrii pe care ii doreste respectand cerintele de mai sus.

5.3 Inchiderea aplicatiilor

Aplicatiile pot fi inchide in orice moment cand considera LIDERUL

6. Sanctiuni si Demiteri

6.1 Demiterea membrilor

Excluderea sau sanctionarea unui membru din factiune se face pe baza de dovezi clare.
- recomandam sa folositi comenzile functiei si panel-ul pentru aceste actiuni.
- orice sanctiune acordata, fie ca este Faction Warn sau Uninvite trebuie sa aibe un motiv concret: demisie, neascultare lider, greseala in /news.
- un lider daca este pus in functie recent, acesta are timp 24H sa dea wipe la toata factiune. Acesta poate pastra toti membrii de rank 2+ cu conditia sa le ofere clear Faction Warn.
- un lider la mafie este obligat sa dea WIPE odata ce este nou pus in functie. Acesta isi poate pastra doar membrii de rank 2+ cu conditia sa le reseteze Faction Warns.
- un lider de departament / pasnica / mixte nu este obligat sa dea wipe. Acesta poate sa dea wipe tuturor membrilor care doresc si isi pot pastra orice membrii (rank 1+) cu conditia sa le reseteze Faction Warns.

* Faction Punish 0 / 40
Se acorda uninvite fara Faction Punish membrilor care au cel putin 7 zile in factiune si isi pun cererea de demisie fara a avea comportament grav la activ.
-- inainte de a demite sau promova un membru verificati daca respecta toate cerintele de mai sus.
-- nu trageti de timp cand raspundeti la reclamatii pentru a promova membrul si apoi sa-l sanctionati deoarece voi veti fi sanctionati.

*Faction Punish 40 / 40
Orice membru care nu are 7 zile in factiune sau care a gresit destul de grav.
-- membrii care acumuleaza 3 / 3 Faction Warn-uri in decursul a mai putin de 7 zile, vor primi Uninvite cu 40 FP si motiv 3 / 3 FWarns.
-- orice membru care greseste considerabil va primi uninvite cu 40 Faction Punish in functie de gravitatea faptei:

// Exemple de greseli grave:
- Abuz de wanted
- Abuz de news
- Limbaj si comportament non-rp foarte grav
- Limbaj vulgar foarte grav la adresa staffului

Intrebati orice admin de 1+ in caz ca aveti nelamuriri in legatura cu o problema / uninvite.

În cazuri speciale se poate acorda Faction Punish 40 și membrilor care au peste 1 săptămâna în facțiune.
-- membrii banați pentru coduri sau moduri grave interzise, respectiv banurile de 30 de zile, vor fi demiși întotdeauna cu FP 40/40.
-- membrii cu interdicție care reușesc cumva să intre într-o facțiune vor fi demiși întotdeauna cu FP 40/40.
-- contactați un Admin 4+ pentru a primi aprobare pentru astfel de situații care considerați că merită sancționate astfel.

7. Promovare si rank-up

- Rank-up se da odata la 7 zile daca membrul indeplineste cerintele

7.1 Durata rank-up

Rank 1 - se primeste automat cu intrarea in factiune.
Rank 2 - se primeste dupa 7 zile de la intrarea in factiune cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 3 - se primeste dupa 7 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 4 - se primeste dupa 7 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 5 - se primeste dupa 7 zile de la ultima promovare cu conditia ca in aceste 7 zile sa aibe raportul de activitate efectuat corect si complet.
Rank 6 - Doar lider-ul si sublider-ul

7.2 Faction Warn-urile

Un membru poate primi un Faction Warn in functie de gravitatea pe care o face (raport neefectuat, greseala minora in news, wanted acordat aiurea, etc).

7.3 Sanctionarea Membrilor

Un Lider are obligația de a-și sancționa membrii în mod corect atunci când aceștia încalcă regulile serverului sau ale facțiunii.
-- favorizarea anumitor membri în caz de reclamații pe site sau prin PM de la alți membri se va sancționa.
-- favorizarea sau discriminarea anumitor membri în cadrul facțiunii se va sancționa.
-- membrii care primesc ban 3 zile sau mai mult de la admini trebuiesc demiși din facțiune, în caz contrar veți fi sancționați.
-- trebuie să țineți respectivii membri în facțiune timp de 48 de ore până când fac cerere de unban și primesc un răspuns. Vor rămâne în facțiune doar dacă primesc unban de la admini.
-- orice membru care nu părăsește facțiunea prin cerere de demisie ci o părăsește fiind sancționat de lider o vă părăsi cu Faction Punish 0 sau 40 în funcție de situație.
-- în caz că aveți nelămuriri cu privire la sancțiuni contactați un Admin 4+ / deschideti un ticket cu motiv și dovezi.

Jucătorii cu conturi multiple (cei care dețin mai multe conturi) nu li se permite să fie cu mai mult de un cont în aceeași facțiune.
-- întrebați-vă membrii care au astfel de conturi și cu care cont doresc să rămână în facțiune; dacă aflăm că aveți astfel de conturi atunci ambele conturi ale respectivului jucător vor fi demise iar voi veți fi sancționați

Membrii pot fi sancționați cu Avertisment Verbal, Faction Warn, Degradare sau Demitere în funcție de gravitatea faptei, după cum urmează:

1. Avertisment verbal pentru încălcări minore ale regulilor:
-- spam, jigniri repetate colegilor, DM pe colegi, neplată amendă, tazer aiurea, punish aiurea, skin greșit, job greșit, etc.
2. Faction warn pentru încălcări clare ale regulilor:
-- ceartă cu colegii, DM pe alți jucători, raport neefectuat, wanted aiurea, confiscate aiurea, neascultarea superiorilor, etc.
3. Degradare pentru încălcări ceva mai grave ale regulilor:
-- teste incorecte cu aplicanții, comentarii și miștouri la adresa superiorilor, activitate scăzută, nerespectarea atribuțiilor rankului, etc.
4. Demitere cu 0 sau 40 FP pentru încălcări grave ale regulilor:
-- ban de minim 3 zile, interdicție în facțiune, limbaj vulgar, inactivitate de minim 3 zile, activitate scăzută, abuz de funcție, etc.

7.4 Inactivitatea sau Activitatea slaba a Membrilor

Nu se permit inactivități mai mari de 1 săptămâna. Asta include și inactivități secționate, însemnând că face inactivitate 5 zile, joacă 3 și face iar inactivitate.

-- membrii cu o inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore) fără a fi anunțată pe forum trebuiesc demiși deoarece ocupă locuri aiurea în facțiune. Demiteți astfel de membri cât mai repede sau riscați să fiți sancționați.
-- acești membri cu inactivitate neanunțată vor fi demiși cu uninvite (40 / 40 FPunish) daca nu au minim 1 saptamana in factiune sau (0 / 40 FPunish) daca au 1 saptamana in factiune.
-- un membru nou intrat în facțiune nu are dreptul la cereri de inactivitate în primele 3 zile ale sale în acea facțiune.
-- un membru care nu are minim o saptamana în facțiune nu are dreptul la cereri de inactivitate mai mari de 5 zile.
-- un membru are dreptul la cel mult 1 săptămâna de inactivitate o dată la 30 de zile.
-- Liderul are dreptul de a demite membrii cu o activitate slabă în decursul unei luni în funcție de numărul de ore jucate pe server, punctele efectuate la raportul de activitate, prezența la ședințe și antrenamente, etc.

8. Reclamații.

Reclamații.

- Liderii au obligația de a răspunde tuturor reclamațiilor adresate membrilor săi la cel mult 48 de ore de la deschiderea acestora.
-- reclamatul are la dispoziție 24 de ore să aducă dovezi pentru a se apăra.
- în situația în care liderul sau reclamatul are cerere de inactivitate atunci co-liderul sau trebuie sa se ocupe.
- în situația în care liderul are nelămuriri legate de reclamație poate cere ajutorul pe /lc.
- reclamația membrului cu cerere de inactivitate va rămâne deschisă până la 24 de ore. In acel timp, reclamantul trebuie sa aduca dovezile pentru a se apara.
- dovezile din reclamații trebuie să fie valide, asta înseamnă: să aparțină persoanei care face reclamația, să nu fie mai vechi de 24 ore, să aibă pe ele numele reclamantului, serverul cât și data și ora.
-- reclamațiile care nu au dovezi valide vor fi anulate.
-- reclamațiile fără dovezi vor fi anulate.
-- reclamațiile anulate nu pot fi refăcute.
- reclamațiile în care reclamantul folosește un limbaj vulgar vor fi anulate iar acesta va fi sancționat.
- reclamațiile în care reclamatul folosește un limbaj vulgar vor fi sancționate de către liderul acestuia prin demitere.

9. Reguli Suplimentare

1. Fiecare Lider are obligația de a respecta Regulamentul Serverului, Regulamentul Liderilor, Regulamentele Facțiunii sale cât și să aplice sancțiunile corecte pentru încălcarea acestora.
2. Un Lider nu are voie să facă reclamație unui alt Lider, se poate remedia problema discutand frumos pe [/sms] / PM (forum) / /lc (Leader Chat).
-- în cazul în care există motiv de reclamație se va contacta prin PM un Admin 1337+ cu motivul și dovezile necesare.
3. Este permis să se dea Wipe la membri doar in urmatoarele condtii:
-- se acordă Wipe numai prin aprobarea unui Admin 4+.
-- se acorda Wipe numai atunci cand exista putini membrii in factiune.
4. Liderilor le este interzis să joace pe alte conturi pe același server.
-- vă este permis să dețineți alte conturi dar nu aveți voie să jucați pe ele, să intrați într-o facțiune și așa mai departe; se permite statul afk.
5. Un LW (Leader Warn) la funcția de lider poate fi înlăturat după minim 1 saptamana de la primirea acestuia iar AV (Avertisment Verbal) dupa 3 zile în cazul în care n-ați mai primit alte avertismente între timp.
-- aceste avertismente se vor înlătura numai la cererea liderului și numai cu acordul unui Admin 1337+ dacă acest consideră că liderul merită să-i fie șters avertismentul.
6. Este strict interzis unui Lider să ceară diverse compensații pentru a accepta un jucător în facțiune, a-l trece testul, a-l scuti de sancțiuni, a-l promova, etc.

10. Rapoarte de activitate

Fiecare membru este obligat sa efectueze raport-ul de activitate al factiunii indiferent de rank-ul avut (1-5). Toti membrii cu rank 1-5 efectueaza raport de activitate, cine nu il va efectua va primii Faction Warn sau Uninvite daca are mai multe saptamani lipsa raport.
Co-liderul factiunii (rank 6) nu trebuie sa faca raport de activitate. Este la alegerea lui daca vrea sa faca.
Adminii din factiune nu trebuie sa indeplineasca raport-ul de activitate. Acestia trebuie sa isi faca datoria de admin, nu sa isi faca raport de activitate.
Helperii si testerii factiunii pot avea raport de activitate injumatatit. Ramane la aprecierea liderului daca le da voie / nu le da voie.

11. Comenzile liderului

Fiecare lider are acces la urmatoarele comenzi:
/giverank - poti oferi rank unei persoane (rank 1-6).
/fvr - se respanweaza toate masinile factiunii.
/invite - poti invita un player in factiune.
/gov (doar pentru departamente) - faci un anunt global.
/uninvite - demiti un membru din factiunea ta.
/facwarn - dai un fwarn unui membru din factiunea ta.
/facunwarn - scoti un fwarn unui membru din factiunea ta.

avatar
faKelO
Fondator
Fondator

Mesaje : 165
Data de inscriere : 07/05/2016
Varsta : 16
Localizare : Botosani

http://rpgprozone.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum